Er du min nye superassistent?

Stillingstittel:
BPA-assistent

Arbeidsgiver:
BPA Vestland

Arbeidssted:
Bergen

Ansettelsesnivå:
Deltid 8 %

Stillingstype:
Fast stilling

Søknadsfrist:
Snarest

Ønsket oppstart
Snarest

Kontaktperson

Josefine Willesvik

BPA-koordinator

E-post:
josefine@prima-assistanse.no

Er du min nye superassistent?


Jeg er en aktiv og glad gutt på snart 9 år som bor sammen med mamma og pappa. Jeg trenger en brukerstyrt personlig assistent (BPA) som kan bistå meg hver 4. helg og ta ekstra vakter ved behov. Jeg søker også deg som ønsker å være tilkallingsvikar.

I huset vårt snakkes det norsk, engelsk og litt shona. I tillegg holder vi på med å lære oss å bruke bildekommunikasjon slik at jeg tydeligere kan fortelle de rundt meg hva jeg ønsker og tenker på.

For å kunne gjøre alle rampestrekene jeg vil, leke og drive med ting som andre gutter på min alder trenger jeg mye hjelp. Jeg er nemlig litt "omgivelseshemmet" fordi jeg er født med et sjeldent syndrom og ting derfor går senere for meg med motorisk og kognitiv utvikling.

Jeg er en racer til å komme meg rundt på egenhånd på gulvet, og jeg er sakte, men sikkert på vei til å lære meg å gå. Nå kan jeg reise meg opp, stå med støtte, klatre over høye hinder som for eksempel sofaryggen og bordet.

Jeg bruker også en del hjelpemidler som rullestol, gå-stativ og vogn med hjelpemotor. Jeg har en stilig el- tandemsykkel hvor jeg kan sitte ved siden av deg og sykle sammen med deg. I tillegg har jeg nå fått en tøff ny bil med rullestolheis. Det er derfor best om du har førerkort og er glad i å kjøre på turer.

Jeg har ikke verbalt språk, men blir vi godt kjent vil du lære å forstå meg. Jeg er ganske tydelig når jeg vil ha noe. Jeg bruker lyder, tar hånden din for å få hjelp, eller rett og slett henter ting på egenhånd. For eksempel synes mamma det er både supert og litt irriterende at jeg klarer å gå på kjeks, chips og epleslang hvis hun glemmer å flytte ting bort fra kjøkkenbordet nå som jeg har blitt flink til å reise meg opp overalt.

Jeg elsker vann, liker vannlek og å bade, så besøk på ADO, Os badet og Vannkanten digger jeg. Ellers er jeg veldig glad i dyr, riding på hest, gå tur, kjøre bil, buss og bybanen. Flyturer synes jeg er kjedelig, men jeg digger å være på ferie. Jeg er glad i å gå på skolen, besøke storebror og storesøster og resten av storfamilien min og å være sammen med venner, gå i bursdag, på kino, konsert, kjøre båt, ake og ellers alt som er morsomt. Akkurat nå er det kjedelige tider på grunn av koronatiltak og jeg får ikke vært med på så mye som jeg pleier, men jeg gleder meg veldig til alt blir normalt igjen. Jeg er generelt veldig aktiv og liker å være ute. Jeg har rundet NRK Super og både jeg og foreldrene mine synes jeg har behov for mer utetid og mindre skjermtid, så det er bra om du er aktiv og glad i å være utendørs eller dra på aktiviteter. 


Det er viktig at du er en trygg og tålmodig voksen som jeg og foreldrene mine kan ha tillit til.  På en måte vil du bli en del av familien, så det er viktig at vi trives sammen. Det er også viktig at du tar ansvar og tenker litt selvstendig. Mamma er litt distre siden jeg ikke sover så mye på natten, så hun blir veldig glad hvis du for eksempel minner henne på at det snart er tomt for melken min hvis du og jeg skal på butikken og handle, eller om du har noen kule forslag til ting vi kan finne på sammen.

Jeg vil blant annet trenge hjelp til å delta på aktiviteter, forflytte meg og bruke hjelpemidler, mat, noe stell, påkledning, ta medisin og assistanse når jeg er på reise. Jeg har også en epilepsidiagnose, men det er veldig lenge siden jeg hadde anfall. Det vil bli gitt opplæring på arbeidsplassen i rutiner rundt dette.  Har du tidligere erfaring med andre med utviklingshemming er det fint, men det er enda viktigere at du er en kul person, gjerne lite selvhøytidelig, badass, med god humor og fokus på det vi får til, vilje til å prøve nye ting og gjerne utfordre meg litt.

Du bør helst ha førerkort.


Prima Assistanse leverer brukerstyrt personlig assistanse (BPA) til personer med funksjonsvariasjoner. Vi har konsesjon og leverer våre tjenester i en rekke kommuner og har lokalkontor i alle landets regioner. Vi jobber hver dag for å bidra til at personer med funksjonsvariasjoner får den friheten og assistansen som er nødvendig for å kunne leve et selvstendig og aktivt liv.

For mer informasjon: https://www.prima-assistanse.no/

Søk på denne stillingen